Simen Almås kjem til Nordfjordeid for å holde inspirasjonsforedrag

Inspirasjonsforedrag

Torsdag 17. oktober kl 1000-1130 kjem Simen Almås til Operahuset Nordfjord  for å halde foredrag for elevar og tilsette på Eid vidaregåande-  og Eid ungdomsskule. 

Simen er til tross for sin unge alder, blitt ein ettertrakta og populær foredragsholdar. 

Om Simen, kilde: https://www.athenas.no

Simen Almås levde et alminnelig og vanlig liv helt til han den 6. August 2007 ble livstruende skadet i en eksplosjonsulykke. Han var da bare 13 år og hadde dårlige odds for å overleve. Etter flere dager i koma våknet han opp med omfattende fysiske og psykiske skader.

Veien tilbake var vanskelig, men Simen Almås opparbeidet seg etterhvert noe han opplevde var det “riktige tankesettet”. Dette hjalp han med å komme tilbake på rett spor og til å takle motgangen han møtte underveis. Sakte, men sikkert, kom livet tilbake til normalen og gikk fremover. Alt så lyst ut for Simen, helt til sommeren 2011, da han deltok på sommerleiren på Utøya i juli.

Simen var en av de heldige som overlevde tragedien på Utøya. I dag bruker han sin livshistorie som grunnlag for foredragene han holder rundt omkring i Norge. Simen ønsker å inspirere og motivere andre til å leve til det fulleste, og til å ta vare på alle øyeblikkene i livene sine.